Campagne wil jongeren en hun ouders warm maken voor Duaal Leren

Uitnodiging: officiële lancering 1e campagne in aanwezigheid van minister van Onderwijs Hilde Crevits en minister van Werk Philippe Muyters

Woensdag 28 november 2018 ­- 10u30 – Vorst

Story image

Duaal leren zit in de lift. Zo kozen dit schooljaar bijna 1100 leerlingen in meer dan 40 studierichtingen voor een opleiding waar je een brede vorming krijgt in combinatie met leren op de werkvloer. Vanaf volgend jaar wordt duaal leren zelfs mogelijk in meer dan 80 studierichtingen.

Om hiervoor jongeren maar ook hun ouders warm te maken, lanceren Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en Vlaams minister van Werk Philippe Muyters een campagne met de oproep naar leerlingen, ouders, scholen en bedrijven om nog meer de kaart te laten trekken van duaal leren. Want met duaal leren neem je voorsprong!

U wordt vriendelijk uitgenodigd om op woensdag 28 november 2018 de lancering van de campagne bij te wonen. Deze vindt plaats bij Audi Brussels, waar 7 leerlingen – 5e en 6e jaars uit het GO! Atheneum Halle –  Elektromechanische Technieken het beste van zichzelf geven. Na een korte voorstelling van de campagne nemen zij u mee in hun duaal verhaal en tonen ze samen met hun mentoren en leerkrachten hoe de theorie van hun studierichting praktijkgericht wordt in o.a. robotica en verbindingstechnieken op de werkvloer.

Programma

10u30  @Showroom Audi Brussels

  • Welkom door Patrick Danau, Algemeen Directeur Techniek en Logistiek Audi Brussels
  • Toelichting door minister Hilde Crevits, Vlaams minister van Onderwijs & Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk
  • Toelichting door Frank Baert, voorzitter Vlaams Partnerschap Duaal Leren

10u45  @Opleidingscenter Audi Brussels

  • Demonstratie duale oefening in de praktijk door 7 leerlingen en hun begeleiders
  • Interview- en opnamemogelijkheden

Praktisch
Adres: Brits Tweedelegerlaan 201, Vorst

Info
Graag een seintje bij interesse of bijkomende vragen via
sigrid.vanspauwen@rca.be of 0496 04 63 98.